"Народните" ще "прогледнат" и "поумнеят"

Общи 19 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 8185 посещения | без коментари

Volkswagen ще снабди автомобилите си със "зрение" и "интелект". За целта концернът отвори в калифорнийския град Белмонт нова изследователска лаборатория, която е най-голямата извън пределите на Германия. Специалистите на новия център ще разработват електронни системи и различни нови полезни функции, който в бъдеще ще навлязат в серийните модели на групировката.

В изследователския център над иновационни проекти в тясно сътрудничество с хората на Google, Oracle и Nvidia ще работят стотина специалисти - инженери, проектанти и дори психолози. За осигуряване на успешната им работа Volkswagen е отделил солиден бюджет от $20 милиона годишно.

Сред новостите ще е системата за самостоятелно паркиране на колата. Тя ще позволи маневрата да става без участието на водача, като колата ще си търси място по паркинга и при намирането му ще го заема. След това, с обаждане по мобилния телефон на собственика, колата ще излиза от паркинга и ще отива обратно при него навън.

Друга разработка, базирана на голям колкото кутия цигари сензор и електронен блок, ще позволява на колата да "вижда" обектите в обемно измерение /3D/.

В центъра вече се опитват да обединят GPS-навигатора с картата Google Earth. Това ще позволи на водача, след задаване на крайната точка на маршрута с помощта на цифрите и буквите на адреса, да види панорамна фотография на мястото, където отива.

В арсенала на инженерите от лабораторията има още доста любопитни новости - от подови килимчета със светещи лога на марката до безкабелно зарядно за мобилен телефон, монтирано в приборното табло.

 
Ключови думи:   google, nvidia, oracle, volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте