Наследникът на Русо-Балт ще е с 2000 к.с.

Общи 11 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2395 посещения | без коментари

Руско-естонската компания Dartz Prombron вече успя да се прослави в автомобилния свят не само с участието си в изложбите за най-скъпи "играчки" по света, но и със скандала си с Памела Андерсън по повод онази работа на китовете, кожата на която предлагаше като тапицерия на ексклузивните си и много брутални всъдеходи Kombat. Новото творение на тази доста креативна фирма - Dartz Prombron Nagel ще видим в метал през следващата година в още по-екстремален вид и възможности.



Името си машината е получила в чест на руския автомобилен пилот и издател на списанието Автомобиль, първи руски автомобилен журналист и победител в Рали Монте-Карло през 1912-а Андрей Нагел. Тогава, в супер-тежки условия, заедно с навигатора си Вадим Михайлов, който геройски го водел по маршрута със счупена ръка, Нагел преодолява 3257 км за 195 часа и финишира пръв, изпреварвайки втория в класирането екипаж с повече от шест часа. Най-забележителното е че тази победа е спечелена с автомобил руско производство - Русо-Балт С24/55, който бил награден с приз за надеждност и издръжливост.

Dartz Prombron Nagel дава обещание за може би най-необикновен автомобил в света и днешния ден. Колата ще има мотор с мощност 2000 к.с., ще бъде напълно бронирана и като "екстра" ще предлага петтонен, 15-метров катер, също разработен от Dartz Prombron. Благодарение на мощния мотор машината спокойно ще дърпа ремаркето с катера и ще вдига максимална скорост от 250 км/ч /без ремаркето, надяваме се!/.

Другите технически характеристики на автомобила засега не се разкриват, но това не прави проекта по-малко фантастичен. Друг е въпросът доколко има някаква перспектива, като се сметне колко ще струва заради бронята, двигателя и екстрата, цената навярно ще е повече от фантастична.

 
Ключови думи:   nagel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте