Наше момче от Ямбол е направило дизайна на Renault Frendzy

Общи 08 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7185 посещения | без коментари

Българин стои зад дизайна на концепцията Renault Frendzy, чиито първи изображения публикувахме вчера. Деян Денков участва в екипа на френската марка от 2007 г. (http://www.coroflot.com/deyan_denkov/profile) и името му бе цитирано в официалната прес-информация в сайта на Renault. “Асиметричната каросерия беше най-логичното средство, което би изразило двойното предназначение на този автомобил. Още от началото исках да се отделача от традиционния за лекотоварните автомобили дизайн и да покажа, че те могат да изглеждат и по-емоционално, динамично и атрактивно. Вдъхнових се от различни източници – самолети с необикновени форми като l’Airbus Beluga и l’Antonov 224“, а заявил Денков от сайта на Renault.
Frendzy ще дебютира официално на изложението във Франкфурт. Едната от задните му врати е класическа, а другата – плъзгаща се, в която е вграден 37-инчов екран, като това разкрива работната същност на автомобила. Предните две врати остъклени врати се отварят срещуположно на задната. Този факт пък улеснява достъпа в купето и прави Frendzy удобен за големи семейства.
Дизайнът на интериора пък е дело на словенката Ана Задник.
Дали пък този модел ще щурмува пазарите в Източна Европа?

 
Ключови думи:   airbus beluga, antonov 224, Frendzy, renault, rsquo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте