Недовършеният автомобил на Жан Бугати е почти готов

Общи 09 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5615 посещения | без коментари

Автомобилният дизайнер Жан Бугати е човекът, който стои зад такава класика като Type 41 Royale и Type 57. Освен артистичните си заложби той е притежавал и друго ценно качество - бил е инженер, който пряко е участвал в разработването и създаването на архитектура за двигатели с два разпределителни вала и независимото окачване за френската марка.
Бугати загива на 11 август 1939 г. на трийсетгодишна възраст, докато тества състезателния Type 57. Една от мечтите, която той никога не вижда и така и не успява да довърши, е аеродинамичният Bugatti Type 64 Coupe с шаси 64002. Преди смъртта си той сътворява скиците на този вълнуващ автомобил, вдъхновен от самолетите. От доста време автомобилният музей на Мюлен и компаниите Stewart Reed Design и Automobile Metal Shaping работят над каросерията за шасито. Днес тя е почти готова.
Резултатът е едно аеродинамично купе, с врати тип „гълуинг" (gull-wing), точно както го е нарисувал дизайнерът. Панелите ще бъдат изработени на ръка по начина, по който хората от занаята биха го направили през 1939 г.
„Вложихме много усилия в шаси 64002 в чест на марката Bugatti, но никога не сме се захващали с нещо толкова мащабно. Довършването на този автомобил е най-големият жест на почит към фамилията Бугати", казва Питър Мюлен, собственик на музея.
Засега автомобилът още не е довършен напълно, но ще бъде изложен в калифорнийския голф клуб Quail Lodge в Кармел, където от 17 август започва събитието A Motorsport Gathering, а по-късно ще бъде преместен в самия музей на Мюлен.

 
Ключови думи:   automobile, Bugatti, bugatti type, gull wing, reed design
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте