Немската система работи здраво, ние отново гледаме тавана

Общи 22 юни 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1216 посещения | без коментари

Продажбите на нови коли в Германия през май са нараснали с 40 % в сравнение със същия месец на миналата година, благодарение на държавната програма за стимулиране на търсенето на нови автомобили. През февруари федералното правителство въведе субсидия в размер на 2500 евро, която се дава на ръка на купувача на нов автомобил, независимо от марката, предал за отпадъци регистриран автомобил на девет и повече години.

През май се били продадени около 385 000 машини, а програмата работи толкова успешно, че правителството вдигна първоначално определената обща сума по програмата от 1,5 милиарда евро до 5 милиарда. Според финансовите аналитици, продажбите на нови автомобили през 2009-а година могат и да надхвърлят тези от миналата година, които бяха около три милиона.

Ръстът на продажбите в Германия е най-висок при бюджетните автомобили, който показва увеличение от 93 %. Май се оказа особено успешен за Hyundai (ръст от 146 %), Renault и румънското му подразделение Dacia (117 %), за Fiat (102 %), докато продажбите на скъпите немски марки Audi, BMW и Mercedes-Benz в май отбелязаха намаление.

У нас, където никой не го е еня за подмяната на парка и почистването на атмосферата и улиците от изхвърлящите отрова стари автомобили, продажбите на нови се върнаха на нивото, което имаха преди цели пет години, отбелязвайки спад с цели 50%.

 
Ключови думи:   audi bmw, bmw, dacia, fiat, hyundai, mercedes benz, renault
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте