Необезопасените товари в автомобилите са основна заплаха за сигурността при пътуване

Общи 19 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8655 посещения | без коментари

Приблизително 74 % от почиващите това лято европейци ще пътуват с автомобил до избраната ваканционна дестинация, като за българските летовници този процент достига 86. Броят е два пъти по-голям от този на пътуващите със самолет, но шофьорите не успяват да подготвят адекватно себе си и своите автомобили за летните пътувания, обобщава мащабно проучване, проведено от Goodyear Dunlop. Милиони европейски шофьори рискуват да увеличат сериозността на пътните инциденти през ваканционните месеци, товарейки неправилно автомобилите си, според проучването.
Като част от кампанията си за пътна безопасност „Тръгни подготвен, стигни невредим”, Goodyear Dunlop запита повече от 5600 шофьори в 15 европейски страни, между които и България, за тяхното мнение относно изискванията и спецификите на лятното шофиране.
Един от трима водачи признава, че е малко вероятно да провери налягането на гумите и нивото на маслото в двигателя преди да потегли на дълго пътуване. По този начин вероятността за проблеми с автомобила нараства, като се има предвид, че един от 6 инцидента е причинен от неправилно напомпана гума. Гумите с RunOnFlat технология до голяма степен могат да предотвратят подобни инциденти. Технологията, разработена от Goodyear, позволява на шофьорите да продължават да шофират, дори след като спукат гума в рамките на 80 км с максимална скорост 80 км/ч.
Също така много малко хора, включително и българските шофьори, оценяват правилно разрушителното въздействие, което могат да имат предметите, превозвани в купето на автомобила, по време на сблъсък. Стъклена бутилка, лаптоп или играчка, намиращи се в задната част на колата, могат да ударят пътник, седящ отпред, с до 50 пъти собственото им тегло при сблъсък с 50 км в час.

 
Ключови думи:   goodyear, goodyear dunlop, runonflat
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте