Нов европейски регламент за етикетиране на гумите

Общи 14 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3315 посещения | без коментари

В момент, в който Европейското законодателство относно етикетирането на гумите разрешава на производителите на гуми да показват класификацията на своите гуми, Michelin препотвърждава своя ангажимент за постигане на отлични балансирани показатели за всяка от своите продуктови линии.
Компанията подкрепя въвеждането на новия европейски етикет на гумите, който е предназначен да осигури на потребителите практическа информация относно три важни работни параметъра на: сцепление върху мокра настилка, енергийна ефективност и външен шум при търкаляне.
Гами летни гуми на MICHELIN - Всички линии летни гуми, пуснати на пазара след 2010 г., са спечелили максимална оценка А по отношение на сцеплението върху мокра настилка - параметърът, свързан с безопасността.
Зимни гуми на MICHELIN - Най-новото поколение гуми Alpin са оценени в клас C по отношение на сцеплението върху мокра настилка и клас E по отношение на съпротивлението при търкаляне. Тези зимни гуми са проектирани така, че да осигуряват безопасно пътуване върху различни пътни настилки (лед, сняг, киша) и в целия диапазон от зимни температури. Те отговарят на приоритетните очаквания на автомобилистите като предлагат най-добро сцепление във всяка ситуация на движение и отлична дълготрайност на гумата с марката MICHELIN.
Лекотоварни гуми на MICHELIN - Планирана за лансиране на пазара през това лято, новата линия MICHELIN Agilis + отново демонстрира отлични работни балансови показатели с клас B по отношение на сцеплението върху мокра настилка, много добър рейтинг на енергийна ефективност C, две вълни по отношение на външния шум при търкаляне и забележителна издръжливост и общ пробег на гамата.
От 1 ноември 2012 г. всички гуми, продавани в Европа, ще трябва да носят етикет, предоставящ информация за три критерия за ефективност. Два са по отношение на околната среда (енергийна ефективност и шум при търкаляне) и третият е свързан с безопасността. Поради това новият регламент на ЕС изисква всяка продадена гума да носи стандартен етикет, указващ съпротивлението при търкаляне, нивото на външния шум и спирачен път върху мокра настилка (сцепление върху мокра настилка).


 
Ключови думи:   michelin
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте