Нова концепция Tesla Model X до края на годината

Общи 30 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2840 посещения | без коментари

Докато седанът Model S все още не е финализиран, Tesla вече обяви, че подготвя прототип на електрически кросоувър, наречен Model X, и ще бъде представен до края на годината.

Новината стана възможна благодарение на новите акции, получени от борсовия пазар на обща стойност от 5,3 милиона евро. Цялата инвестиция ще бъде вложена за разработване и комерсиализиране на електрически SUV.

Предвиден да се появи на пазара през 2014 г., Tesla Model X е с ясно определена мисия: „ да носи в себе си функционалността на един моноспас и да предлага предизвикателните черти на SUV”. И всичко това под един знаменател: „Нула емисии”.

Според предварителните планове моделът Roadster трябваше да бъде спрян от производство през декември 2011 г., но поръчките на клиенти към момента показват, че те ще бъдат изпълнени до средата на 2012 г..

След това ще дойде времето на Model S. Електрическият седан на Tesla ще предложи автономен пробег от 250 до близо 450 км според избраната опция. Моделът ще предложи бързо пълно зареждане на батериите за 45 минути, а комплектът от акумулатори ще може да се променя в зависимот от локалната мрежата за зареждане. Що се отнася до цените, Tesla Model S в Щатите ще бъде фактуриран между 57 400 и 77 400 долара.

 
Ключови думи:   model x, roadster, SUV, Tesla
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте