Новата 5 Серия изразходва едва 4,5 л/100 км и отделя само 119 г/км CO2

Общи 04 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4375 посещения | без коментари

BMW пусна най-икономичния модел Серия 5, който изразходва едва 4,5 л/100км и отделя само 119 г/км вредни емисии CO2. Седанът 520d ще излезе на пазара през септември. Задвижва се от 2-литров турбодизел с мощност 181 к.с. и въртящ момент от 380 Нм. Агрегатът е куплиран с 6-степенна механична скоростна кутия. Технологията Efficient Dynamics включва старт/стоп система, гуми с ниско съпротивление на въртене, по-дълго крайно предаватело число и сиситема за регенериране на спирачната енергия.
Другите промени в Серия 5 включват нов 4-цилиндров 2-литров дизел за 525d, който ще замени сегашния 6-цилиндров агрегат, както и нови 2-литрови бензинови двигатели за 520i и 528i, които ще произвеждат съответно - 181 и 242 к.с. При комби версиите на BMW Серия 5, 550i вече стартира с 4,4-литров V8 битурбо агрегат.
Новите спецификации в тази моделна гама включват в стандартното оборудване Drive Dinamic Control (Динамичен контрол на движение) при всички модели от Серия 5. Системата позволява на шофьора да настройва динамиката и управлението на колата. Новата Серия 5 ще получи и еко режим, който намалява динамиката и променя предавателните числа на скоростната кутия, като оптимизира разхода на гориво.

 
Ключови думи:   bmw, bmw 5
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте