Нови икономични и мощни LPG версии разширяват гамата от ecoFLEX модели на Opel

Общи 20 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5225 посещения | без коментари

Opel разширява гамата си от модели, задвижвани от втечнен петролен газ (LPG). Хечбек версията на Astra с пет врати, Astra Sports Tourer и Meriva сега могат да бъдат поръчани с новия, мощен и икономичен двигател 1.4 LPG Turbo ecoFLEX.
Двигателят, който може да работи както в режим на захранване с LPG, така и с бензин, се предлага в две версии на мощност: 103 кВт/140 к.с. с въртящ момент 200 Нм за Astra с пет врати и Sports Tourer и с 88 кВт/120 к.с. (175 Нм) за Meriva. Емисиите на CO2 на сертифицирания по стандарта Euro 5 двигател в режим на работа с LPG са едва 124 г/км за Meriva, 129 г/км за Astra хечбек и 132 г/км за Astra Sports Tourer в комбиниран цикъл.
Дебютът им следва представянето през юни 2011 година на Corsa LPG 1.2 ecoFLEX във версия с три и пет врати, с които бе поставено началото на ново поколение от захранвани с LPG автомобили на Opel. На българския пазар за момента се предлага само подготовка за инсталиране на газова уредба за Corsa.
През есента на 2012 година гамата от ecoFLEX модели на Opel ще бъде разширена с версиите 1.4 Turbo LPG ecoFLEX на Zafira Tourer и Insignia.
Притежателите на LPG модели могат да намалят разходите си за гориво с до 40%. В някои държави, като например Германия, съществуват значителни данъчни облекчения за притежателите на LPG модели. Освен това последните могат да разчитат на 15% по-ниско ниво на CO2 емисии в режим на работа с LPG в сравнение с бензиновите си версии. В допълнение, при новите стандартизирани по Euro 5 модели Opel предлага пълно оборудване със система за захранване с LPG още от завода, при което LPG ecoFLEX моделите, предлагани от Opel, са с осигуреното от марката качество и имат пълна гаранция от производителя. Opel произвежда LPG модели от 2009 година, като в Европа са продадени 61 000 такива автомобила, от които 80% процента в Италия.
Всички LPG модели на Opel предлагат пълната функционалност за работа с бензин и разполагат с отделни резервоари за бензин и пропан-бутан, като същевременно с това са съобразени със специфичните изисквания при работата с LPG. Това означава още, че пробегът на LPG автомобилите може значително да бъде увеличен. Пълният оперативен пробег на Astra хечбек 1.4 Turbo LPG ecoFLEX с 56-литров бензинов резервоар и 49-литров LPG резервоар надхвърля 1400 километра.

 
Ключови думи:   astra, co2, corsa, ecoflex, insignia, lpg, opel, Sports, zafira
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте