Нови подробности за Lamborghini Urus

Общи 17 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5875 посещения | без коментари

Както вече е известно, на салона в Пекин 2012 Lamborghini вдигна воала над Urus, прототип на SUV, предвиден да попълни моделната гама на марката през 2017 г. Освен размерите и хипотетичната мощност от 600 к.с., италианският всъдеход остана ням, що се отнася до неговите технически характеристики.
В свое интервю пред Automotive News шефът на отдела за изследване и развитие Маурицио Реджани посочва, че серийната версия на Lamborghini Urus ще ползва платформата PL73. Дело на групата Volkswagen, тази платформа се използва във всички SUV- модели на групата, като Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7 и вероятния сериен SUV на Bentley - EXP 9 F. Като братовчед си Porsche Cayenne, Urus също трябва да ограничи максималното си тегло до 1996 кг.
Реджиани допълни, че без съмнение SUV-ът ще получи V8 4,0 битурбо двигател, чиято мащност ще граничи с 600 к.с.
И накрая, шефът на отдела R&D уточни, че годишното производство на модела ще е 3000 екземпляра. Особено амбициозна перспектива, като се има предвид, че през 2011 г. Lamborghini продаде общи 1602 автомобила от всичките си модели.
Ако Lamborghini Urus Concept получи зелена светлина, италианската марка ще започне подготовката на серийния модел през следващата година, като пазарният му дебют е планиран за 2017.


 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте