Новият ADAM е просто уникален

Общи 11 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3230 посещения | без коментари

ADAM е новият шикозен, малък, градски автомобил на Opel, воден от модните тенденции в А-сегмент. Автомобилът осигурява премиум технологии от по-горните сегменти, включително бордова инфоразвлекателна система, интегрираща смартфона на собственика в автомобила (с операционни системи Android и Apple iOS), с което дава достъп до базирани на интернет приложения. С дължината си от почти 3,70 метра (1,72 метра ширина, без огледалата), пъргавият мъник с три врати перфектно се вписва в градската среда.
Първоначално Opel ADAM ще се задвижва от три ефективни бензинови мотора (1.2 л 70 к.с., 1.4 л 87 к.с. и 1.4 л 100 к.с.), съчетани с петстепенна механична трансмисия. Всички задвижващи агрегати ще се предлагат с технологичен пакет ecoFLEX, включващ системата Start/Stop. По-късно в ADAM ще направи своята премиера и ново поколение малък бензинов мотор с директно впръскване на гориво и принудително пълнене с турбокомпресор, с което допълнително ще се намали разходът на гориво и ще се подобри динамиката. Този нов двигател ще се комбинира и с ново поколение шестстепенна механична трансмисия.
В ADAM се въвеждат множество технологични решения характерни за по-горните сегменти. Моделът предлага за първи път в А-сегмента новото поколение на асистента за паркиране (Advanced Park Assist, APA II). Водачът активира системата с помощта на бутон на арматурното табло и при преминаване край други паркирани автомобили, тя му съобщава за наличие на достатъчно голямо пространство, в което автомобилът може да се побере. След това системата автоматично извършва операцията по паркиране, като водачът просто трябва да контролира спирачката, съединителя и предавките. Тази система винаги се предлага в съчетание със системата за предупреждение при наличие на автомобил в мъртвата зона (Side Blind Spot Alert, SBSA), която използва ултразвукови сензори. Друга, използвана за първи път в А-сегмента функция, е подгряването на волана, което е още една частица от лукса на по-големите модели.
ADAM предлага широки следи (1485 мм отпред и 1478 мм отзад), а заедно с дългото 2311 мм междуосие се осигуряват така необходимите приоритети – безопасност и комфорт. Размерите на колелата варират от 15 до 18 цола, като версиите с 17 и 18 цолови джанти стандартно идват със спортна ходова част и по-директно кормилно управление.
Изцяло новият Opel ADAM ще се предлага на клиентите след официалната си премиера на автомобилното изложение в Париж ( 29 септември – 14 октомври, 2012). Първите коли ще са при дилърите през януари 2013 година.

 
Ключови думи:   apple, ecoflex, opel, opel adam
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте