Новият CLS вече и в българските шоурумове

Общи 02 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 12528 посещения | без коментари

Българската премиера на луксозното четириврато купе Mercedes-Benz CLS се състоя снощи в шоурума на марката в София. Елегантният суперавтомобил бе посрещнат с изискано парти, музика и модно ревю. Саня Борисова и Ирен Онтева така и не успяха да засенчат главната звезда на събитието – CLS. Купето бе представено от Владимир Колев, гласа на предаването TopGear в България.
Нашият фотограф Христо Петров се постара да не изпусне нито един момент от уникалното представяне на модела.
Новото задвижване на CLS, BlueDIRECT V6, е разработено с леки конструктивни материали. Оборудвано е със система за директно впръскване с насочена струя и пиезоинжектори, 4 клапана на цилиндър, както и регулируеми разпределителни валове за смукателните и изпускателни клапани. Допълнително е подобрена и енергийната ефективност на спомагателните агрегати. Така CLS 350 BlueEFFICIENCY икономисва гориво, снижава емисиите на СО2 и повишава ходовата култура. Мощността е 225 кВт, а максималният въртящ момент от 370 НМ е на разположение още при 3500 об/мин. CLS 350 BlueEFFICIENCY разполага и с функцията ECO Start-Stop: тя изключва двигателя при престои и при движение по инерция, снижава разхода на гориво и емисиите. Чрез новата система за управление, двигателят автоматично се стартира наново в момента на задействане на педала на газта.
Въпреки впечатляващите динамични показатели, новият CLS 350 BlueEFFICIENCY изразходва едва 6,8-7,0 л/100 км, емисии на СО2 при комбинирано пътуване са 159-164 г/км.
Цените започват от 99 268,15 лв. без ДДС и такси.

 
Ключови думи:   b5, bd, bluedirect, cls 350, mercedes benz, topgear
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте