Новият KIA Soul отличен с награда за дизайн Red Dot

Общи 25 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7575 посещения | без коментари

Изцяло новият KIA Soul получи престижната награда за дизайн Red Dot, следвайки стъпките на стилния си предшественик.
С уверена стойка, широки рамене, емблематична форма на стъклото и SUV просвет, второ поколение Soul спечели короната в категория 2014 „Продуктов дизайн“ от почетното Red Dot жури. Това е втора престижна награда за новия Soul, след отличието iF Product Design Award, получено само преди седмици.
Новият KIA Soul е разработен от дизайнерския екип на марката под ръководството на Питър Шрайер, президент и главен дизайнер на KIA Motors Corp. Шрайер е основният „виновник“ и за появата на първо поколение Soul, който през 2009 г. стана първият автомобил на корейския бранд, отличен с Red Dot. Поредица дизайнерски Red Dot отличия бяха предоставени на моделната гама KIA, а новият KIA Soul е 11-ият по ред модел, носител на престижната награда.
Питър Шрайер заяви: „Изпитвам гордост и задоволство от Red Dot за KIA Soul. Когато първо поколение Soul беше лансирано на международните пазари, наградата за дизайн изигра ключова роля в разпознаването на модела и неговия отличителен стил от една по-широка аудитория. Предизвикателството, което имахме, създавайки новия модел, бе да запазим силния му индивидуален характер, който допринесе за успеха на предшественика му, като същевременно облагородим новата визия. И ето че дизайнерският ни екип се справи блестящо с поставената задача! Новият KIA Soul е с доста по-зряла визия, отличителна външност и подчертан индивидуализъм”.
Много от екстериорните елементи на мускулестия прототип Track’ster (представен през 2012г. на Автосалона в Чикаго) са инкорпорирани във второ поколение KIA Soul, формиращи модерния му облик – въпреки факта, че моделът е разпознаваем като модна икона в компактния SUV сегмент. Подобно на концептуалната разработка производственият модел притежава трапецовиден въздуховод, ниско позиционирани фарове за мъгла, разположени в двата края на предната броня, разпознаваемата радиаторна KIA решетка „тигров нос“ и авангарден дизайн.
В допълнение към стилния дизайн, интериорът на компактния SUV се характеризира с висококачествени, меки на допир материали, както и нови премиум комфорт елементи, като вентилирани предни седалки, отопляеми предни и задни седалки, ел. регулируема шофьорска седалка, отопляем волан, 8” сателитна навигация и Infinity Premium аудио система.
Новият Soul е първият модел на марката, който се предлага с екстериор в 2 цвята (с опция контрастен покрив). В синхрон със своя предшественик, Soul е последовател на тенденцията за персонализация според предпочитанията на клиентите.
Една от най-известните и почитани награди за производствен дизайн по света - Red Dot, се организира от Design Centre of North Rhine-Westphalia и датира от 1955 г. Тази година са постъпили 4815 заявки от 53 страни. Журито се състои от 40 популярни международни експерти в областта на дизайна. Те внимателно изследват и тестват продуктите, като ги оценяват според критериите иновативност, функционалност, ергономия, надеждност, екологична съвместимост и високо качество. Наградата Red Dot получават само моделите с приложени най-високи стандарти за дизайн. Тази година отличията ще бъдат връчени на 7 юли в опера Alvar Aalto, гр. Есен.

 
Ключови думи:   kia
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте