Новият Volkswagen е също от "вълчото" семейство

Общи 09 юни 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1527 посещения | без коментари

Volkswagen обяви името на новия си пикап. Той ще се казва Amarok. В ескимоската митология именно с това име е наречен гигантски вълк, който преследва и убива всеки, излязъл на лов сам през нощта. За разлика от другите вълци, Амарок ловува сам, а не с глутницата. Интересното е че същото име носи и програма за прослушване на аудио-файлове за GNU/Linux, Mac OS X, други Unix-подобни операционни системи и Microsoft Windows.

Представителите на Volkswagen твърдят, че новият им пикап е стартиран от чисто бял лист хартия, а не е развит върху платформата на Touareg. Първоначално Amarok ще се предлага само във вариант с четири врати и задвижване на четирите колела, а по-късно ще видим по-евтина двуврата машина със задвижване само на едната ос.

Amarok ще се прави в завод на марката в Аржентина, недалеч от Буенос-Айрес, а продажбите му ще стартират през следващата пролет, първоначално в Южна и Централна Америка, а през лятото в Европа и Африка. Интересно е, че засега пикапът с вълчо име няма да се предлага в Щатите, където е най-големият в света пазар на подобни автомобили.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте