Ново европейско изискване прави революция на пазара на гуми

Общи 28 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4195 посещения | без коментари

От 1 ноември 2012 г. нов стандартен информационен етикет на ЕС ще бъде задължителен за всички гуми за леки, лекотоварни и товарни автомобили, произведени след 1 юли 2012 г. Етикетът ще осигурява на потребителите информация за трите ключови характеристики на гумата. Той ще съдържа клас на съпротивлението при търкаляне, сцеплението на мокра настилка и външното ниво на шум.
Класифицирането на гумите според новите изисквания ще бъде направено от производителите чрез тестове и сертификация на продуктите. В един от водещите производители на гуми в Европа - Googyear Dunlop, повече от 270 тест-пилота, инженери и техници събират данните от над 10 000 различни видове и размери гуми за леки и товарни автомобили, съгласно одобрената от ЕС методология на тестовете.
Една година преди влизането в сила на новите правила Googyear Dunlop разкри какво реално означава това за производителите на гуми по време на годишната среща на тема „Дни на пътната безопасност”, която се проведе в Люксембург в периода 25-26 октомври. По време на събитието, организирано от компанията, инженери демонстрираха как стикер с размери от едва 7,5см x 11см може да помогне в избора на гуми за намаляване на спирачния път на мокра настилка с до около четири дължини на автомобила. Те обясниха и как изборът на гуми може да намали разхода на гориво със 7,5%, а оттам и вредните емисии на CO2. Демонстрациите на живо и тест-драйв сесиите показаха как разликата между гума клас А (най-високия клас) и гума клас G (най-ниския клас) може да се отрази на безопасността на водача и на неговите финанси.

 
Ключови думи:   dunlop
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте