Новото Mondeo на Ford- по- евтино от старото

Общи 28 февруари 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1410 посещения | без коментари

От централата на Ford Европа съобщиха, че цената на изцяло новото Mondeo ще бъде по- ниска от тази на актуалната за момента версия на модела. Във Великобритания, автомобилът ще се предлага на цена от 14 995 лири или малко над 22 000 EUR. Топ изпълнението 2.5T 220 конски сили Titanium X estate ще се предлага срещу около 36 300 EUR. Средно, цената на новото Mondeo на Ford е с около 450 EUR по- евтино от това, което се предлага в момента.

Новото Mondeo ще се предлага в четири различни версии- Edge, Zetec, Ghia, Titanium X, както и в три варианта на купето. Докато стилът на Ghia е класически лукс, постигнат чрез умело използване на хромови и дървени орнаменти в интериора, то Titanium е с техно вид, метални елементи във вътрешността, интерфейс Ford Convers+ и тонирано синьо стъкло. X-pack опцията е вариант към Titanium и Ghia, а спортният пакет с ниско окачване, частично кожени седалки и избор измежду 17- и 18-инчови алуминиеви джанти, е допълнение към оборудването Trend и Titanium.

На върха на двигателната гама на Mondeo застава познатият от Ford S-MAX 5-цилиндров бензинов Duratec, 220 к.с., базиран на агрегата на Ford Focus ST. В края на 2007 г. ще се присъедини и 4-цилиндровият, бензинов, 2,3 л. Duratec HE, 161 к.с. По това време ще бъде представена и новата 6-степенна автоматична трансмисия Durashift с възможност за избор на спортен режим, сменящ предавките на по-високи обороти.

Динамиката на Mondeo ще осигуряват:
- 1,8-литров Duratorq TDCi, 100 к.с. или 125 к.с. с 5-степенна механична трансмисия. Версията със 125 к.с. може да бъде поръчана и с 6-степенна механична скоростна кутия.
- 2,0-литров Duratorq TDCi, 130 к.с. или 140 к.с. с 6-степенна механична трансмисия и с усъвършенстван филтър за твърди частици.
- 1,6-литров Duratec Ti-VCT, 110 к.с. или 125 к.с. с 5-степенно механична скоростна кутия.
- 2,0-литров Duratec HE, 145 к.с. с 5-степенна механична трансмисия Durashift.
- Нов 2,3-литров Duratec HE, 161 к.с. 4-цилиндров двигател с
6-степенна автоматична скоростна кутия Durashift.
2,5-литров 5-цилиндров Duratec, 220 к.с. с 6-степенна механична трансмисия Durashift.

Като опция към дизеловия 2,0-литров Duratorq TDCi, 130 к.с. и стандартно допълнение на новия бензинов 2,3-литров Duratec, 161 к.с. в края на 2007-а ще бъде представена нова, по-съвършена 6-степенна автоматична скоростна кутия Durashift

 
Ключови думи:   convers, duratec, ford, ford focus, ford focus st, max 5, mondeo, s max, titanium, x pack
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте