Норвежци записаха европейски рекорд с Ford Mondeo

Общи 19 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7475 посещения | без коментари

Норвежците Кнут Уитил и Хенрик Боркгервинк регистрираха европейски рекорд по икономично шофиране без дозареждане с дизелов Ford Mondeo. Те изминаха пътя от Хелзинки (Финландия) до Осло (Норвегия).
Пътешествието им е отнело 46 часа. За това време те са преодолели 2536,4 километра и са изразходвали 70,92 литра гориво. По този начин разходът е бил 2,79 л/100 км.
Автомобилът е бил с 1,6-литров мотор с макс. мощност 115 к.с. и с екологичния пакет ECOnetic, включващ stop-start система и натрупване на енергия при спиране, специален индикатор на приборния панел, подсказващ оптималния от гледна точка на икономията момент за превключване на предавките. Освен това моделът е със специални активни отвори на радиаторната решетка, контролиращи достъпа на въздуха към охладителната система в моторния отсек.
Миналата година Уитил и Боркгервинк се опитаха да направят световен рекорд с аналогичен автомобил по маршрут от Мурманск до Осло. Тогава обаче един резервоар им стигна само до шведския град Удевала. За 40 часа те преодоляха 2161,5 километра с един резервоар. Според собствените им думи причината да не успеят се криела в климатичните условия във Финландия и Швеция, както и в лошите пътища в Русия.
Световният рекорд за икономично шофиране принадлежи на американци, които с дизелов VW Passat изминаха 2601 километра и изразходваха 73 литра гориво.

 
Ключови думи:   ford, ford mondeo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте