Нощта на скоковете взривява София на 15 декември

Общи 06 декември 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4365 посещения | без коментари

България за втора поредна година ще посрещне финала на сериите по мотокрос фрийстайл. На 15 декември в „Арена Армеец“ ще дойдат най-добрите 12 пилоти, между които са последните трима световни шампиони – Хавиер Вийегас (Чили), Либор Подмол (Чехия) и Хосе Мирайес (Испания).
Зала „Арена Армеец“ получи много високи оценки за организацията на Нощта на скоковете през миналата година. За шоуто на 15 декември тя отново ще бъде атакувана от 70 камиона с общо 1800 тона баласт. Грандиозното шоу с продължителност почти три часа ще бъде съпътствано с шоу елементи като надпревара за най-висок скок, а един от зрителите ще си тръгне с нов Great Wall Voleex.
Паралелно с подготовката за бляскавото шоу обаче стана ясно, че правителството е прекратило плащанията към промоутъра на шампионата. Вследствие на това Българската федерация по мотоциклетизъм е заплашена с отнемане на домакинствата на Нощта на скоковете през 2013-а и 2014-а, при това след като бъде задължена да изплати сумите за провеждането им в размер на 2,2 млн. евро. На страната ни ще бъдат отнети също европейската титла и 4-тото място от световното първенство. Таксата за Нощта на скоковете тази година възлиза на 680 хил. лв., които са платени от президента на федерацията след изтеглянето на личен кредит.
Председателят на организационния комитет Румен Петков подкрепи Богдан Николов, като заяви: „Премиерът, министрите и ръководството на Народното събрание ще бъдат поканени на шоуто въпреки непоследователността и неадекватната политика на правителството.“ Той обаче подчерта, че състезанието се организира главно благодарение на личната ангажираност на Богдан Николов, и прогнозира, че ако до 15 декември 2012 не се вземат мерки, „това може да е последното мотоциклетно състезание в България“.
Билетите за Нощта на скоковете са на цени 20, 30, 40, 60 и 80 лв., като най-скъпите категории са намалени двойно спрямо миналата година. Десет дни преди събитието половината билети са продадени. Капацитетът на „Арена Армеец“ за Нощта на скоковете ще бъде 10 475 души заради сериозното пространство, необходимо за изграждането на трасето.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте