Одобриха ареста на бившите собственици на „ИжАвто“

Общи 26 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2215 посещения | без коментари

В понеделник Тверският съд в Москва одобри задочния арест на следствените Юрий Качмазов, собственик на групировката „Сок“ (бивш притежател на „ИжАвто“), както и съответно президента и първия вицепрезидент на компанията Андрей Фролов и Юрий Амелин. В началото на годината те бяха обвинени в преднамерено предизвикване на фалита на Ижевския автомобилен завод. Тогава топ мениджърите се укриха от правосъдието и бяха обявени за издирване.
На предприятието е нанесен ущърб в размер на 6,7 милиарда рубли (165,17 млн. евро) чрез прехвърлянето на част от ликвидните му активи, включително парични средства, автомобили, акции и дялове от уставния капитал в други предприятия през периода 2008 и 2009 г. Производството в „ИжАвто“ секна през април 2009 г., тъй като поради дълговете на завода компаниите Kia и „АвтоВАЗ“ спряха доставките на комплектите за сглобяване автомобили. След това в съда бе подадено заявление за банкрут, като дълговете на Ижевския завод в този период бяха оценени на 13,5 милиарда рубли (332 млн.евро).
През септември 2009 г. предприятието бе обявено в несъстоятелност, а по-късно след проверка на следственото управление бе заведено дело за предумишлен фалит на предприятието.
В средата на август миналата година в Ижевския завод започна производството на Lada 2104 и Иж-27175, а през март тази година – и на Lada 2107.

 
Ключови думи:   kia
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте