От 2013-а Lotus Esprit с 570 "коня"

Общи 17 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3630 посещения | без коментари

Моделът за 2013-а на Lotus Esprit ще бъде първият от новата генерация луксозни спортни коли на една от най-реномираните спортни марки в историята. Колата е развита под ръководството на бившия дизайнер на Ferrari Донато Коко и ще излезе на пазара в началото на 2013-а година с оригинален 570 к.с.,V-8 двигател, развит от инженерния тим на Lotus.

Въпреки ограничените си финансови ресурси и общото мнение на анализаторите, че е непосилна задача сега за старата британска марка да изкара подобен автомобил, автопроизводителят е амбициран да изкара новия си флагман на пазара, дори с цената на заеми и намаляване на моделната си гама.

Споделяйки пред пресата, босът на Lotus Дани Бахар, обяви, че новата кола ще осигури много "по-автентично" шофьорско усещане, отколкото основните си конкуренти Ferrari 458 Italia и McLaren MP4-12C. Това ще е следствие на вече завършената работа по шасито и почти приключилата работа по двигателя, който с 40% намален по габарити спрямо 5.0-литровия, V-8 на Toyota, който Lotus първоначално искаше да използва в колата.

Работещи прототипи ще стартират тестове през ноември на прочутия Северен вариант на Нюрбургринг в Германия и в Испания на пистата Идиада, а резултатите и наложените от тях корекции ще се извършват в щаб-квартирата на марката в Хетел, Англия. За колата се предвижда и система за използване на кинетичната енергия - KERS.

 
Ключови думи:   ferrari, lotus, lotus esprit, Mclaren, mp4, toyota
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте