Още по- голяма къща за Peugeot благодарение на София Франс Ауто

Общи 02 юли 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1314 посещения | без коментари

Видео от събитието можете да видите тук:AutoPress.tv

- Българска инвестиция от близо 12 млн евро
- "Peugeot застава зад София Франс Ауто, Фредерик Сен-Жур- генерален директор на Peugeot

Днес отваря врати най- новият комплекс на София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot в България. Той е трети за София и се намира на бул. Ботевградско шосе No. 459. Така марката присъства на 3-те най-важни пътни артерии на столицата – магистрала Тракия, магистрала Хемус и международен път Е 79.

Специално, за откриването на новата къща на Peugeot, в България пристигна г-н Фредерик Сен-Жур - генерален директор на Automobiles Peugeot, придружаван от г-н Бернд Шанц- директор Световни пазари, г-н Давид Рио - директор Източна Европа и Средиземноморие и г-н Тома Басте - регионален мениджър Източна Европа и Русия.

По време на специалната пресконференция, Фредерик Сен-Жур изрази своето голямо задоволство, от това че може да присъства на официалното откриване на новия комплекс, какот и заяви своето лично удовлетворение от работата си със София Франс Ауто и лично с г-н Стоян Желев, управляващ директор на българската компания. "Г-н Желев успя да изведе марката Peugeot на челната позиция в шест последователни години и аз безкрайно му благодаря за това, заяви г-н Сен-Жур. Също така по време на пресконференцията стана ясно, че Peugeot не планира директно навлизане на нашия пазар.

Фирменият комплекс е най-мащабният инвестиционен проект в историята на София Франс Ауто, с вложени над 11 млн. евро. Откриването му съвпада и с друго значимо събитие за фирмата - 15 години от началото на дейността й. До завършването на проекта, инвестицията се очаква да нарастне до 12 млн евро.

Новият комплекс е част от стратегията на София Франс Ауто за развитие на търговско-сервизната мрежа в страната. В момента оторизираната мрежа на Peugeot включва 3 търговско-сервизни центъра в София и 22 представителства в страната. До месец ще отворят врати три нови Blue Box центрове - в Карлово, Смолян и Разград, а до края на годината още 2 – в Плевен и Търговище През следващите три години ще бъдат открити още 12 Blue Box центъра в страната.

Новият комплекс е с разгъната застроена площ от 14 140 кв.м. и е построен за 9 месеца. В него се помещават търговско-сервизен център Blue Box, логистичен център, централен склад за резервни части, гуми и масла, административна сграда на 6 етажа, складова площ за 350 нови автомобила, паркинги за 250 клиентски автомобили и изложбена зона за 80 оказионни автомобили.

Търговско-сервизният център (BLUE BOX) е с разгъната обща площ от 5 200 кв.м. и разполага с изложбен салон, в който ще бъдат разположени 24 автомобила, мотори и велосипеди Peugeot. Обзавеждането е по последните дизайнерски тенденции на Peugeot.
Сервизната част разполага с бърз сервиз, задълбочен сервиз, бояджийно и тенекеджийно отделение, изградени и оборудвани съобразно най-модерните технологии. На клиентите се предлагат пълно обслужване на всички механични агрегати на автомобила, като особено внимание е отделено на тенекеджийските услуги, изправянето на тежко повредени каросерии и боядисването.

И тук ще се работи с диагностичната система Peugeot Planet System, която позволява директна диагностика на автомобилите в реално време от двете световни технически платформи на Automobiles Peugeot в град Нант, Франция и град Сарсбрук, Германия. Осигурена е и най-съвременна апаратура за диагностика и отстраняване на евентуални повреди в електрониката и електрооборудването. В новия център е развита и концепцията Peugeot Rapide – сервиз за бързи ремонти без да е нужно предварителното записване на час. Предлагат се няколко вида експресни услуги със специални пакетни цени за различните модели: смяна на масла, гуми, накладки, акумулатори, диагностика на ходова част и динамичен баланс на автомобилни колела. Всичко това се извършва веднага от висококвалифициран и обучен персонал, с оригинални резервни части и консумативи и с гаранция за качество.

Има още магазин за резервни части, бутик за сувенири Peugeot, кафене. Специално място е отделено за детски кът, където малките клиенти могат да се забавляват. Обособена е и зона със специфичен дизайн за предаване на новите автомобили на клиентите.

Пред изложбения салон е предвидена демонстрационна площ за лекотоварната гама на Peugeot, както и зона за автомобилите, които могат да се тестват от клиентите на марката. И двете зони са специално обозначени по нормите на производителя.

Логистичния център е съставен от централен склад за резервни части, гуми и масла, склад за мотопеди и велосипеди, експедиционен център за предпродажбена подготовка на новите автомобили и пункт за годишен технически преглед.

В експедиционния център с обща площ от 680 кв.м. се извършват всички дейности по подготовката на автомобилите за предаване на клиентите в цялата страна. В автомобилите се монтират и алармени инсталации, озвучителна техника и различни видове аксесоари. Пряко заетите с тези дейности са 28 човека.

Централният склад за резервни части разполага с наземна и подземна част на обща площ от 5 610 кв.м. Това дава възможност за бърза и точна обработка на до 6 камиона дневно. Понастоящем доставките от Франция са два пъти седмично, а към всички точки от мрежата на Peugeot в България – шест дни в седмицата. По този начин клиентите от страната получават поръчките си в рамките на 24 часа от заявката. В случай, че резервната част трябва да се поръча от Франция, доставката й се осъществява до 7 работни дни. С новия склад съществено ще се подобри качеството и скоростта на доставките на резервни части както в София, така и в страната.

Административната сграда с обща площ от 2650 кв.м. ще бъде завършена в края на лятото и ще приюти лизинговия отдел, както и всички отдели, отговарящи за дейността по вноса и дистрибуцията на марката PEUGEOT в България.

 
Ключови думи:   amp, automobiles peugeot, autopress, nid, ntid, peugeot, pid, target, tv index
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте