Пестим 1,9 л/100 км с нови товарни гуми Continental

Общи 02 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8845 посещения | без коментари

Водещият производител на гуми и технологии за автомобилната индустрия Continental представи два нови продукта, допълващи третото поколение от семейството гуми на компанията за камиони и ремаркета Conti EcoPlus. Линията оптимизира съпротивлението при търкаляне за постигане на значително намаляване на разхода на гориво. С намаляване на съпротивлението при търкаляне с до 26% в сравнение с предишното поколение гуми амбициозните цели за подобрение на ефикасността при разход на гориво са постигнати благодарение на нововъведените полимерни каучукови съставки за протектора и страницата на гумата, двуслойната конструкция на протектора и специалния дизайн на профила.
Със своя иновативен дизайн на протектора новата гума за моста за правление Conti EcoPlus HS3 доказва, че е възможно едновременното подобрение на съпротивлението при търкаляне и сцеплението при мокри настилки, които в същността си са две противоположни цели на развитие. Затворените рамена дават необходимата стабилност за потискане на изразходващото гориво огъване, като в същото време гъсто преплитащите се микроламели с нова силициева съставка между по-тънките канали по дължина на шарката осигуряват оптимално сцепление на мокро. И разбира се, инженерите на Continental запазват издръжливостта на гумите, с която е известно предишното поколение.
Структурният дизайн за повишена товароподемност на гумата за управляващ мост отговаря на по-високите норми, изисквани от новите Euro 6 двигателни технологии. Всички Conti EcoPlus гуми за преден мост имат първо от Continental въведения визуален индикатор за ранно засичане на разминаване с моста - Visual Alignment Indicator (VAI).Conti EcoPlus HS3 намира перфектния си партньор при двигателния мост в Conti EcoPlus HD3, специално развита за добро сцепление. Широкият дизайн на шарката се отличава от обичайно използвания затворен дизайн. Микроламели, които достигат до основата на протектора, се преплитат перфектно с настилката на пътя и прехвърлят както по-голяматамощност на модерните камиони, така и повишената спирачна сила към пътя без загуба на сцепление. Използваната нова каучукова смес при Conti EcoPlus HD3 допринася за значителното подобрение от до 16% на съпротивлението при търкаляне на магистрален път и е важен фактор за намаляването на разхода на гориво. Друга забележителна характеристика на новата Conti EcoPlus HD3 са изравнени отстрани ребра на рамото. Специалните скосени ръбове намаляват разхода на гориво, като в същото време укрепват конструкцията на страницата. Conti EcoPlus HD3 е отбелязана със символа 3PMSF (планина със снежинка). Представена през януари, третият член на Conti EcoPlus е Cоnti EcoPlus HT3 за ремаркета и съчленени камиони. Силни, затворени рамена и оптимизирана каучукова смес носят значителни подобрения при съпротивлението при търкаляне и управление. Триъгълните ребра с форма на пирамида, интегрирани в основата на канала на протектора, дават стабилност и предпазват новата Conti EcoPlus HT3 от огъване по широчина. Оптимизираното сцепление в новата съставка на протектора перфектно прехвърля ъгловите сили на ремаркето и силата на спирачното усилие на пътната настилка. След успешното си използване при нови камиони на шосеен и магистрален път животът на Conti EcoPlus може да бъде удължен, тъй като всички гуми на Continental от 3-то поколение са изградени с подходящ за регенериранe и пренарязване каркас с усилени стоманeни бордове и патентованата AirKeep

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте