Питър Уиндзор пита, защо никой не иска Даника Патрик?

Общи 18 август 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1295 посещения | без коментари

Съавторът на неуспешният проект USF1 и бивш тийм мениджър във Ferrari и Williams Питър Уиндзор, за пореден път изрази учудването си от факта, че никой отбор от Формула 1, или скаут на таланти, не е потърсил услугите на Даника Патрик до момента. Англичанинът винаги е смятал, че в най-престижния моторен спорт в света има място за пилот от нежния пол. Американската състезателка участва в тест на Honda в края на 2008 г., точно преди японците внезапно да напуснат спорта и за нея имаше запазено пилотско място в USF1.
„Има отбори с не дотам талантливи пилоти”, казва Уиндзор. „Много от новите пилоти идват прекалено рано. Би било по-добре, ако имаха опит от NASCAR или Indy. Наистина съм изненадан, че скаутите не се оглеждат за млади и талантливи американски пилоти. Патрик безспорно е най-добрата жена пилот в историята на моторните спортове, а никой в Ф1 не я приема на сериозно. Мислите ли, че ако BMW имаха за пилоти Кубица и Даника през миналата година, щяха да постигнат по-слаби резултати? Със сигурност обаче щяха да продадат повече автомобили в САЩ.”

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте