Показаха в САЩ електрокамион с рекорден автономен пробег

Общи 11 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6105 посещения | без коментари

Специално за градовете на Калифорния компанията Balqon Corporation е разработила електрически камион Mule M100 с автономен пробег от 240 км. Истина е, че това разстояние автомобилът изминава без товар. С пълно натоварване от под 4 т машината може за измине до 150 км. Авторите смятат, че това разстояние е напълно достатъчно, за да осъществява всекидневните градски превози в пределите на центровете на големите градове.
Максималната скорост на Mule M100 е ограничена на 112 км/ч (70 мили в час), която е пределната скорост за движение по повечето американски пътища. Литиево-йонните акумулатори се зареждат за 3 ч.
Електрическият камион за момента се явява експериментална разработка и трябва да премине през ред изпитания в ЛосАнджелис. Първите машини ще бъдат предадени на лизинг по-рано на търговски превозвочески компании. Цената на електрокамиона засега е неизвестна.

 
Ключови думи:   mule
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте