Показаха новата "дрешка" на шампиона във WTCC Cruze

Общи 21 януари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1455 посещения | без коментари

Развитието и тестовите работи по болида и двигателя на шампионския автомобил във пистовите световни серии WTCC продължават с пълна пара още от началото на годината след много къса ваканция за Коледа и Нова година.

След двата дни тестове на пистата във Валенсия през миналата седмица с пилотите Роб Хъф и Ален Меню, отборът шампион във WTCC замина за Барселона, където вчера и днес тече друга двудневна пистова изпитателна сесия за новия 1.6-литров турбо бензинов мотор на колата.

Иван Мюлер и Роб Хъф ще карат два бели автомобила, докато дизайнерите на Chevrolet финализират украсата на новата "дрешка" за 2011-а на Cruze.

Вчера беше показан за пръв път ескиз на това, как ще изглежда "новата дреха на царя". Тя е създадена от белгийския дизайнер Жан-Пол Вануф от дизайнерската фирма Antracyt и е базирана върху миналогодишния дизайн, но е освежена с много модерни и динамични докосвания, подсилвайки още повече ударния стил на Cruze.

Доста от елементите са модифицирани - флагът на пилота, например е качен вече на покрива, позволявайки на предния капак да се впише по-добре в цветовата схема на колата и да се подчертае още по-силно станалото вече икона в спорта голямо лого на марката Chevrolet.

Tози сезон Иван Мюлер, новият световен шампион , логично ще носи Номер 1 на колата си, докато Роб Хъф ще притежава Номер 2. Третият от миналата година Ален Меню, няма да е собственик на логичния според класирането Номер 3, а на Номер 8. През тази година Chevrolet празнува своята стогодишнина и е много важно някоя от колите му да носи състезателен Номер 8 - щастливият номер на Луи Шевроле през състезателните му години и още по-важно, да го притежава швейцарски пилот като него!

 
Ключови думи:   chevrolet, wtcc
 

BMW ConnectedDrive Concept BMW ConnectedDrive Concept
21 януари 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте