Правят Vivaro в Лутън, а Trafic в Сандовил

Общи 04 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2445 посещения | без коментари

Opel/Vauxhall и Renault съобщиха производствените центрове за следващото поколение на успешните модели Vivaro и Trafic. Началото на производството трябва да стартира през 2013 година.
Немският производител потвърди, че ще прави следващото поколение на Vivaro в Лутън, в Обединеното кралство. На свой ред Renault ще произвежда в Сандовил следващата генерация на Trafic, както и следващото поколение на версията H2 на Opel Vivaro. Както бе оповестено по-рано, производството на новия фургон в завода в Сандовил се очаква да достигне капацитет от 100 000 броя на година, след като в гамата бъдат включени всички версии.
Кооперирането между двете компании датира от 1996 г., когато бе дадено начало на производството на първото поколение на Opel/Vauxhall Movano и Renault Master. Оттогава сътрудничеството бе разширено и вече включва и Vivaro/Trafic, а междувременно е факт и второто поколение на Movano/Master. През 2010 година бе представено новото поколение на Renault Master и Opel/Vauxhall Movano, като гамата бе разширена с включване на версии със задно предаване и някои заводски оборудвани модели със специално предназначение.
Актуалните модели Vivaro и Trafic бяха представени за първи път през 2001 г., а до края на 2010 г. са произведени над 1,25 милиона от тях. Двата идентични в технично отношение автомобила са съвместно разработени и произвеждани в заводи на Opel/Vauxhall и Renault-Nissan, но имат независим маркетинг и се продават отделно в съответните дистрибуторски мрежи на марките.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте