През 2011 г. в света ще бъдат произведени 76 млн. автомобила

Общи 19 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8545 посещения | без коментари

По предварителни данни през 2011 г. в света ще бъдат произведени от порядъка на 75,9 млн. леки автомобили, в това число всъдеходи и пикапи. Прогнозата беше публикувана от агенцията за анализи PricewaterhouseCoopers, която обобщава информация от всички региони на света за първите шест месеца на годината. Новата цифра надвишава с 650 хил. единици предишната прогноза, публикувана през април, когато се твърдеше, че в края на 2011 г. ще бъдат произведени общо 75,2 млн. автомобила. Анализаторите отбелязват, че един от главните фактори за преоценка на първоначалните числа е темпът на възстановяването на автомобилната индустрия в пострадалата от земетресението и цунамито Япония. Предполага се, че годишният обем от автомобилното производство в тази страна ще достигне 8,39 млн. коли, или с 221 хил. единици повече, отколкото с по-ранната прогноза.
Заедно с това прогнозата за пазара в Китай сочи, че ще има намяляване на търсенето, независимо от новата държавна програма за обновяване на автомобилния парк в селските райони, обявена през юни. От PricewaterhouseCoopers преполагат, че през 2011 г. в КНР ще бъдат произведени близо 15,4 млн. леки автомобили– само със 160 хил. повече в сравнение с по-ранната прогноза.

 
Ключови думи:   pricewaterhousecoopers
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте