Президентът на Ferrari стана „Европейски управник на годината“

Общи 19 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2205 посещения | без коментари

Лука ди Монтеземоло, президент и председател на съвета на директорите на Ferrari бе избран за „Европейски управник на годината“.
Решението бе взето от Федерацията на европейската делова преса, която обединява най-големите икономически и финансови издания в Стария свят. Призът се връчва от 1991 г. и се присъжда след гласуване от страна на редакторите на изданията. В журито участват 48 души от 27 страни.
Ди Монтеземоло бе удостоен с престижното звание за двайсетгодишната си работа в компанията Ferrari.
Членовете на Федерацията даже отбелязаха предприемаческата му дейност в NTV, която е оператор номер едно в частните пътувания в Италия и също е оглавявана от ди Монтеземоло.
Благодарение на Лука Ferrari почти удвои продажбите си от 1992 г. насам, когато те възлизаха на 3377 единици годишно. Ди Монтеземоло обаче е подчертал, че няма намерения да надхвърли границата от 10 000 автомобила, тъй като това би нарушило ексклузивния имидж на марката, поддържан успешно още от самото й създаване.
85 000 автомобила са излезли под знака на черното конче под ръководството на италианския благородник, а общият им брой от основаването на компанията през 1947 г. е 140 000. По време на управлението му отборът на Ferrari във „Формула 1“ е спечелил 16 конструкторски купи и шест шампионски титли.
Ди Монтеземоло се стяга да се включи в парламентарните избори в Италия през 2013 г. с партията си Italia Futura, която той основа през 2009 г.


 
Ключови думи:   ferrari
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте