Премиум марките се възстановяват след кризата по-бързо от другите

Общи 17 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9160 посещения | без коментари

Премиум автомобилните брандове се възстановяват по-бързо за разлика от останалите. В частност, марките BMW, Mercedes-Benz и Audi преживяват тежките времена по-леко, отколкото такива бюджетни производители като Fiat или Renault.

Немските производители на луксозни автомобили демонстрират отлично резултати: компаниите BMW, Audi, Mercedes-Benz и Porsche се явяват най-стабилни в сектора, съобщиха от Франкфуртската фондова борса. От там обясняват, че причината за това се явява фактът, че дори в неблагоприятните икономически условия заможните клиенти могат да си позволят да харчат парите си, докато в същото време така наречената средна класа е принудена да ограничи разходите си.Своя сериозна роля за поддържането на високото ниво при марките BMW, Audi и Mercedes-Benz играе и китайският пазар, който демонстрира рекордно търсене на премиум автомобили.

По данни на агенция Bloomberg най-изгодно в днешно време е да се инвестира в акции на концерна Volkswagen Group, в който влизат марките Volkswagen, SEAT, Skoda, Porsche, Bentley, Bugatti и Lamborghini. На второ място се нарежда Daimler. Като цяло екпертите препоръчват да влагат парите си в акции на немските производители и Fiat, а скептично се отнасят към придобиване на ценни книжа от френските автомобилни производители.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте