Продават ЗиЛ-а на Елцин и Горбачов

Общи 16 юни 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8065 посещения | без коментари

Ако ви се намират 1,69 млн. долара, можете да купите някогашната лимузина на Елцин и Горбачов. Пробегът й е едва 29 403 километра и е в отлично състояние. Този ЗиЛ-41052 е един от най-защитените автомобили в света. При разработването на правителствените бронирани автомобили е използвано необичайно техническо решение – изградени са около бронирани капсули, докато обичайната практика е да покриват панелите на колите със защитното покритие. Тестовете доказват далновидността на това решение. Друга негова особеност е, че този автомобил не може да бъде преобърнат. Това е заради особеностите на рамното му шаси, а и масата му е 5255 кг.
Двигателят е 7,7-литров бензинов 8-цилиндров с мощност 315 к.с. и въртящ момент от 608 Нм, куплиран с 3-степенен автоматик. По-подходящ е за бронетранспортьор или лек танк, нищо че е взет назаем от ЗиЛ-4104. Само ще споменем, че за него са необходими 12 л масло и 21,5 л охлаждаща течност.
От съвременна техническа гледна точка ЗиЛ-41052 е безнадежно стар, но пък сам по себе си е уникален и всеки колекционер би му се зарадвал.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте