Производителите скептични относно плановете на Обама

Общи 29 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6755 посещения | без коментари

Президентът Обама има желание за бърз напредък с поставената цел плъгин хибридните автомобили в САЩ да достигне до 1 млн. екземпляра през 2015 г.
Автомобилните компании обаче предлагат по-традиционни технологии за пестене на гориво в краткосрочно бъдеще. Хибридите все още са по-скъпи от традиционните автомобили, работещи с двигател с вътрешно горене, а автономността им е ограничена, все още липсват и достатъчно станции за зареждане.
Едва 0,1% от общите продажби са били плъгин хибридите през миналата година в САЩ.
Много такива и електрически модели ще влязат в продажба през следващите две години.
През март този вид индустрия отбеляза истински рекорд, като бяха продадени общо 4148 единици.
Toyota Motor Corp., която лансира новия Prius тази пролет, очаква годишна реализация не повече от 15 000 бройки, а електрическият RAV4 EV, чиито продажби започват от лятото, ще се предлага само в Калифорния с очаквана годишна реализация около 800.
Производителите са реалисти и по-скоро се „ослушват“, за да видят как ще се развива пазарът, въпреки амбициите на Обама. През март Белият дом разкри стратегически план за привличането на повече купувачи към автомобилите с алтернативно задвижване. Част от стратегията включва всякакви видове данъчни кредити и бонуси, но много дилъри се противопоставят на този план, защото това би ги принудило да чакат обезпечаване от страна на правителството.
В същото време автомобилните производители и купувачите продължават да се придържат към по-евтините и по-конвенционалните технологии.

 
Ключови думи:   prius, rav4, toyota, toyota motor, toyota motor corp
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте