Прост начело в Andros Trophy

Общи 20 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4890 посещения | без коментари

Отборът на Dacia отново се представи блестящо в третата сесия на Andros Trophy, състояла се този път в Алп Дюез. Ален Прост продължава да бъде начело, докато Еванс Стивнар и Никола Прост затвърдиха позициите си. Състезанието все още не е приключило, но състезателната кола Dacia Lodgy Glace се очертава като откритието на зимата.
Всеки отделен кръг от леденото състезание не си прилича с останалите. Седмица след предишния, тимът се завърна в Алпите и се доказа в издигналата се над Франция буря. Дори се наложи двата автомобила да потърсят временно убежище в сградата в близост до пистата.
Още по време на първите свободни тренировки Ален Прост, Еванс Стивнар и Никола Прост усетиха липсата на лед на трасето, върпеки силните валежи. Така Еванс реши да пропусне първия квалификационен кръг, докато Никола Прост направи много добро десето време. Ален Прост с баласт от 60 кг се впусна в последната серия, но само десета секунда не му достигна да реализира най-добро време и в крайна сметка завърши трети.
И на тримата пилоти от тима на Dacia им се наложи много бързо да сменят гуми на тази писта. Ален и Никола си запазиха правото на смяна за състезание 2, докато Еванс се опита да навакса с времето. В края на състезание 1 Ален Прост беше пети, Еван Стивнар – девети, а Никола Прост – петнадесети.
В неделния ден въпреки обилните снеговалежи през нощта условията на пистата продължаваха да не бъдат идеални. В квалификациите на състезание 2 Ален Прост финишира трети, Еванс – четвърти, Никола – десети, но всички до един бяха запазили най-добрите си гуми за последната квалификационна сесия за уикенда. Ален Прост даде най-доброто от себе си и колата и направи четири перфектни обиколки и така и тримата пилоти на Dacia финишираха в челната шестица – Ален първи, Еванс пети и Никола шести.
Следващият кръг е в първата седмица на януари – 6 и 7 в Изола 2000.




Класиране Алп Дюез, състезание 1
1. Пиер Лора (Renault Clio III)
2. Оливие Панис (Skoda Fabia)
3. Бертран Бала (Mini Countryman)
4. Жан-Филип Дайро (Mini Countryman)
5. Ален Прост (Dacia Lodgy Glace)


Класиране Алп Дюез, състезание 2

1. Ален Прост (Dacia Lodgy Glace)
2. Жан-Филип Дайро (Mini Countryman)
3. Франк Лагорс (Skoda Fabia)
4. Бенжамен Ривиер (Skoda Fabia)
5. Еванс Стивнар (Dacia Lodgy Glace)


Генерално класиране в Andros Trophy
1. Ален Прост (Dacia Lodgy Glace), 444 точки
2. Жан-Филип Дайро (Mini Countryman), 443 точки
3. Оливие Панис (Skoda Fabia), 431 точки
4. Бенажмен Ривиер (Skoda Fabia), 424 точки
5. Франк Лагорс (Skoda Fabia), 422 точки

 
Ключови думи:   dacia, trophy
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте