Прототипът Audi A5 e-Tron с електрическо Quattro

Общи 01 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1815 посещения | без коментари

Точно навреме, за да бъде отразнувана лидерската позиция в сегмента на автомобилите с четири двигателни колела, Audi разкрива бъдещето на своята система Quattro с прототипа A5 e-Tron Quattro.

Системата комбинира 2-литров агрегат TFSI (211 к.с.) с два електромотора, на всяка ос по един. Ако предният електромотор с 45 к.с. е предназначен да подпомага двигателя с вътрешно горене, то вторият с мощност 81 к.с. самостоятелно задвижва задната ос, когато това се налага от обстоятелствата.

Audi A5 e-Tron Quattro може обаче да работи и само на ток. Тогава автономният пробег е равен на 40 км, а максималната скорост достига 100 км/ч. В комбиниран вариант концептът може да постигне от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди (6,5 сек при A5 с нормален 2-литров TFSI) и максимална скорост 228 км/ч, при което средният разход на гориво е 2,7 л/100 км.

Всъщност това е едно доста интересно решение, което Audi предлага в момента. Но сега става дума само за един прототип в процес на разработване, като използва много алуминий и карбон (с цел да се запази теглото от близо 1600 кг при обичайния A5). Ще трябва да изчакаме няколко години, за да го видим в салоните на дилърите. Търпение.

 
Ключови думи:   Audi, audi a5, bd, tron
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте