Путин откри най-големия автомобилен завод в света

Общи 05 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4150 посещения | без коментари

Руският президент Владимир Путин откри новите поточни линии в автомобилния завод в Толиати. Това е нов етап от стратегическото партньорство между Renault-Nissan и „Автоваз“.
Игор Комаров, президент на руското предприятие, Карлос Таварес, генерален оперативен директор на Renault, и Тошиюки Шига, експлоатационен директор в Nissan, също присъстваха на церемонията по откриването на най-големия в света автомобилен завод. Първият модел, който ще излиза оттам, ще е Lada Largus. През 2013 г. ще последва и автомобил на Nissan и още два на Renault.
В размер на 400 млн. евро е била общата инвестиция в комплекса, който се простира на площ от 250 000 кв. м. В него влиза и новата поточна линия. Максималният годишен капацитет на предприятието ще е 350 000 автомобила годишно, като оттам ще излизат модели на Renault, Nissan и „Автоваз“.
Основите на партньорството бяха положени през 2008 г., когато Renault купи дял от 25% от капитала на руската компания.
Новите инсталации в Толиати ще допринесе за общата цел и на трите марки – постигането на сумарен капацитет от минимум 1,6 млн. единици годишно производство до 2016 г.
Успоредно със старта на новата поточна линия, предприятията са на финалната фаза от преговорите за изкупуването на допълнителни дялове на „Автоваз“ от Renault-Nissan.
Миналата година френско-японският алианс продаде 878 990 автомобила, от които 578 387 са Lada в Русия. С пазарен дял от 33% страната е третият по величина пазар на Renault-Nissan след Китай и САЩ.
Според консултантското бюро Ernst & Young Русия ще надмине Германия през 2015 г. и ще стане най-важният европейски автомобилен пазар с близо 3,4 млн. продажби.

 
Ключови думи:   largus, nissan, renault, renault nissan
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте