Първи подкаст от Автопрес 2001 и www.auto-press.net

Общи 08 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3090 посещения | без коментари






Здравейте,
Подкастът, който слушате в момента е първият на Агенция Автопрес 2001 и на сайта auto-press.net, а по наша информация е и първият специализиран на автомобилна тематика за България.

В следващите минути, а и в следващите издания, ще се опитаме да ви запознаем с най-новото от света на автомобилите, на което станаме свидетели. Ще изразим нашата позиция по някои от по-сериозните теми, ще коментираме и ще анонсираме предстоящи събития.

През изминалата седмица станахме свидетили на две важни за българския пазар събития- по родните пътища тръгнаха първите три заводски електромобила, и БМВ представи новото поколение на зашеметяващата си шеста серия кабриолет.

Електрификацията на българския автомобилен пазар стана възможна благодарение на усилията на София Франс Ауто- официален вносител на Peugeot в страната, и Globul, Societe Generale и агенция Аргент, които станаха трите фирми, престрашили се да закупят компактния модел с електрическо задвижване iOn.

На премиерата на новата шеста серия кабриолет на BMW, която се проведе в Сердика Център в София, присъстваха редица знаменитости, както и множество настоящи, а със сигурност и бъдещи клиенти на компанията. Това е един наистина впечатляващ автомобил. Той предоставя възможности да изразите себе си по уникален начин, но и отразява модерното мислене за по-ефективно използване на ресурсите, по-висока ефективност и по-ниски нива на вредни емисии. отбеляза по време на представянето на колата Александър Миланов, Управител на BMW Group за България. Базовата цена на кабриото е доста висока летва- 165 400 лева с ДДС, но пък за сметка на това качеството е на несравнимо ниво.

Голям Плюс в нашата графа записва Ford с обявяването си на новия Focus ECOnetic. Специалната високоефективна версия на новото поколение на класическия за марката модел ще се появи на пазара в началото на следващата година и буквално ще остави конкуренцията в точка с очакван разход на гориво от под 3.5 литра на 100 километра.

Subaru продължава да изпитва нервите и на най-отявлените си фенове с информацията и най-вече с първата снимка на новото поколение на иконата Impreza. Премиерата на североамериканската версия на автомобила ще се състои на салона в Ню Йорк, който ще се проведе от 22 април до 1 май.

Няколко дни преди това- на 18 април, ще станем свидетели на появата на новото поколение на още един исторически значим за автомобилната история модел. Volkswagen обяви, че успоредно с премиерата на новия Beetle по време на салона в Шанхай, в Ню Йорк и Берлин ще стартират специални музикални мероприятия, организирани съвместно с MTV.

Изминалата работна седмица ни даде и няколко изключително обнадеждаващи бизнес новини. Американският автомобилен пазар определено е тръгнал нагоре, като за рекордни за цялата си история продажбени резултати споделиха от Nissan, Mazda и други. Невиждано за последните 40 години ниво на нови регистрации на родния си пазар отчете през март френският гигант Citroen.

Североамериканското подразделение на Toyota пък обяви, че на 5 април, в Страната на неограничените възможности е бил продаден юбилейният едномилионен представител на първия в света сериен хибриден модел Prius. През октомври миналата година, глобалната реализация на автомобила премина границата от 2 000 000 екземпляра, а общите продажби на хибридни коли на Toyota вече са над 3 000 000 единици.

През тази седмица стана ясно, че следващият пазар, на който ще се предлага продукцията на Maserati ще бъде Индия. През изминалата година, в страната са били продадени общо 1.87 милиона автомобила, което е с 25% повече в сравнение с предходната, а в сегмента на луксозните коли се отчита внушителен ръст от 70%. От Maserati съобщиха, че 2015-та година ще изградят общо седем изложбени центъра в Индия.

Така... в общи линии, това бяха най-важните събития от света на автоомбилите, на които станахме сведители през изминалите дни. За още... очаквайте новият ни подкаст след седмица.


 
Ключови думи:   bmw, globul, peugeot, societe generale
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте