Разкриха облика на 4С Spider

Общи 05 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11140 посещения | без коментари

Предсерийната дизайнерска версия на Alfa Romeo 4C Spider дебютира на започналия от днес за медиите автомобилен салон в Женева. Производството на красавицата с мек покрив започва от 2015 г.
Изчистен дизайн, широко приложение на карбона за постигането на олекотена маса, еволюирал дизан, нови предни светлини, джанти и централно разположена ауспухова система от Akropovic (компания, чийто специалитет са ауспусите на мотоциклетите от Moto GP) са нещата, които откриваме на първо четене. Мерките за безопасност, необходими за структурата на открит автомобил, като усилване на каросерията, означават, че спайдърът би трябвало да тежи повече от купе версията на същия модел. В този случай обаче е постигнат добър баланс в това отношение и допълнителната маса е само 60 кг.
Двигателят е нов алуминиев турбобензинов и задвижва задните колела през 6-степенна трансмисия Alfa TCT с два сухи съединителя. Благодарение на постигнатото добро аеродинамично съпротивление динамиката на спайдъра е идентична с тази на купето – ускоряване от място до 100 км/ч за едва 4,5 сек и макс. скорост над 250 км/ч. Непроменено остава и съотношението между масата на предния и задния мост, което е 40:60.
От карбон са изработени дори гнездата на предните фарове на 4C Spider Design Preview. Гумите са поръчкови, от Pirelli. Любителката на вятъра е „пременена“ в бяло, като боята е трислойна.

 
Ключови думи:   Автосалон Женева 2014
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте