Разработиха лазерни свещи

Общи 26 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2650 посещения | без коментари


Лазерните свещи могат скоро да заменят обикновените електродни. Главното преимущество на новите свещи е многоточковото запалване на горивото по целия обем на цилиндъра, което се отразява благотворно на ефективноста и екологичноста на моторите, както и върху икономията на гориво. Новите свещи са разработени от учени в Националния институт за естествени науки в японския град Оказаки в съдружество с техни румънски колеги.

Опитните образци лазерни свещи запалват сместа на различна дълбочина в две или три точки. Главният проблем при направата на новата свещ е бил направата на корпуса им. Корпусът на свeща трябва да издържа на свръхвисоки температури, заради което са били разработени специални керамични смеси.

Учените засега не разкриват възможностите на новите свещи, включително и за степента с която повишават КПД-о на моторите и процента на намаление на вредностите. Новите лазерни свещи ще бъдат представени за пръв път на 1-и май по време на международна конференция по лазерите и електрооптичното оборудване, а първите промишлени образци се подготвят от лидера на японския пазар на комплектации - компанията Denso.

Конструкцията на запалителните свещи не е променяна още от времето на тяхното изобретяване, докато двигателите получиха многобройни допълнителни системи, които често затрудняват замяната на повредените свещи.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте