Рали състезател представя България на финала по икономично шофиране на камиони

Общи 21 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3035 посещения | без коментари

Професионалист с опит в рали състезанията ще представи България на международния финал на състезанието по икономично шофиране на камиони на Volvo Trucks. На 22 октомври в Гьотеборг (Швеция) 38-годишният Петко Василев от Сливен ще премери уменията си с участници от общо 17 държави. Официалното класиране ще бъде обявено на 24 октомври.
Българинът получи право на участие, след като през септември спечели националния шампионат и се пребори с тежката конкуренция на 420 участника у нас. На финала в Пловдив Василев спечели убедителна победа, като преодоля изключително тежкото трасе с дължина 22,9 км с разход на гориво от 10,15 л.
Глобалното състезание за икономично и екологично шофиране на камиони на Volvo Trucks се провежда за първи път в историята на компанията. В националните фази на шампионата тази година участваха над 3800 професионални водачи от Европа и Азия. Заради големия интерес от Volvo Trucks планират инициативата да се превърне в традиционна.

 
Ключови думи:   volvo, volvo trucks
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте