Рекордна цена за стар Rolls-Royce

Общи 17 декември 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1907 посещения | без коментари

Най-старият оцелял Rolls-Royce в света влезе в книгата на рекордите като автомобил за който е дадена най-висока цена на търг - 3 521 500 британски паунда ($7 275 000, €4 961 000).
Колата е направена през 1904 и счупи едновременно два рекорда – за най-скъпо продаден Rolls-Royce и ретро-автомобил, в търга на къщата Bonham в Лондон.

Новият собственик на колата е английски колекционер, който е направил три последователни оферти по телефона за цената, която накрая е надвишила два пъти първоначално исканата.
Предишният ценови рекорд е на 1.76 милиона паунда, дадени за De Dion Bouton от 1884-а година, a за Rolls-Royce рекордът досега беше 1.48-милиона паунда за 1912-а Silver Ghost Double Pullman Limousine Rolls-Royce.

Рекордьорът е от много лимитирана серия от 1904-а година /направени са всичко пет автомобила/, има двигател с мощност 10 к.с., двуместен е и за пръв път е показан в Париж през 1904-а година, а след това в Олипмпия шоу в Лондон през февруари 1905.

 
Ключови думи:   bonham, de dion bouton, limousine, pullman, rolls royce, silver ghost
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте