Ретро легенди гостуват на изложението

Общи 01 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7460 посещения | без коментари

Не само нови автомобили, но и легенди на моторните спортове, привличат погледите на посетителите на AUTO BILD SHOW 2012.

Доста интересна и пълна с изненади се оказа за посетителите залата със спортни автомобили на автошоуто в столичния Експо Център. Освен машините на едни от най-известните български състезатели в рали спорта тук са изложени автомобили, спечелили множество награди в наши и международни дрифт състезания.

Една от големите изненади обаче идва не от новите, а от ретро състезателните машини. На AUTO BILD SHOW 2012 гостува уникалният Булгар Алпина, с който легендарният ни пилот Илия Чубриков печели Балканския шампионат през 1967 г. и участва в Рали Монте Карло през 1969 г. Автомобилът се е произвеждал и в България от 1967 до 1970 г. Друг от шампионите-ветерани е на две колела. Това е спортният мотоциклет „Балкан 250 крос“ на Димитър Василев. Първите десет машини са произведени през 1960 г. в завода в Ловеч. Още същата година, при първото си появяване на трасето, двама наши състезатели печелят с тях златен и сребъден медал на състезание в Германия.

Прочетете още в агенция Speed-Press


 
Ключови думи:   auto bild, Auto Bild Show 2012, auto show, speed press
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте