Рискът от смърт при шофьорите намалява

Общи 19 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5625 посещения | без коментари

Шофьорите живеят опасно. Или поне в сравнение с пътниците във влака: числата, които Съюзът на железниците в Германия представи в Берлин, са като цяло положителни. В периода 2004 - 2012 рискът от смърт в кола срещу риска човек да бъде убит във влак е 54 пъти по-висок. Преди две години обаче рискът е бил дори 67 пъти по-висок. В сравнение с миналата година нещата не се променят особено (55 пъти).
Управляващият директор на Съюза на железниците в Германия Дирк Флеге заяви, че сигурността на движението става по-важна, но основните аргументи при избора на начин за придвижване остават цената, времето за пътуване и грижата за околната среда. Намаляването на риска се отнася и за автобусните пътници, при които рискът все още е 3,5 пъти по-висок (2011: пет пъти по-висок). За подобрението на ситуацията допринася непрекъснато намаляващият брой на смъртни случаи, които тази година според прогнозите ще бъдат около 3250. Преди десет години броят на жертвите е бил около два пъти по-висок (6613). Цифрите на Федералното статистическо бюро са низходящи в продължение на години, което потвърждава, че пътищата в Германия стават все по-безопасни.
В сравнение с Европа като цяло, в Германия отношението жертви/изминато разстояние е 2,7, което е под средното ниво (3,8). По-безопасни са само Холандия (1,9), Великобритания (1,9) и Швеция (2,5). За съжаление лидер е Румъния с 15,1 смъртни случая на един милиард километра, следват Латвия (10,9) и Унгария (9,9).

 

Турци купуват Bertone? Турци купуват Bertone?
19 декември 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте