„Само“ 1067 коли подпалени във Франция в новогодишната нощ

Общи 06 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4875 посещения | без коментари

Над 1000 автомобила са били изгорени в нощта срещу Нова година във Франция. Подобна вакханалия на вандализма вече се превръща в тенденция в страната, като традицията повелява – шампанско на улицата и запалени коли (пардон – подпалени). Имайте предвид, че според Мануел Валс, глава на местното МВР, тази година бройката е паднала с 10 %.
Най-много автомобили са били опожарени в Сент Етиен, където 80 собственици са били неприятно изненадани.
Вандалската традиция започва от края на 80-те години в Страсбург, който граничи с Германия, и по празниците привлича хиляди туристи заради прословутия си коледен базар. Феноменът обаче набира скорост през 90-те, но решителната година е 1997 г. Тогава медиите обръщат голямо внимание на пожарите, а уличните хулигани от различни банди започват да се състезават помежду си в името на повече слава.
Според социолозите явлението се дължи на обезвереността и липсата на перспектива на младежите от бедните общности. Те подпалват автомобилите в знак на протест срещу властта, която винят за лошото си икономическо положение.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте