Световните автопроизводители не жалят пари за иновации

Общи 25 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6790 посещения | без коментари


Общият обем на инвестициите в развойната дейност на 20-е водещи световни автопроизводителя за 2010-а е достигнал рекордните 50 милиарда евро. Пет години преди това - през 2005-а, сумата е била 44,2 млрд. евро.

През 2010-а се внедрени 634 иновации в различни области на автомобилната промишленост. Най-много - 160, са приложените в сферата на двигателите с вътрешно горене. Броят на технологичните новости в областта на хибридните задвижвания е достигнал 88, а при електромобилите си остава на предишното ниво - 29.

Палмата на първенството по брой иновации е за Volkswagen, "среброто" е също немско - за Daimler, а General Motors се е изкачил от миналогодишното си 6-о място по брой въведени иновации на 3-о.

Чувствително се е издигнал по тази стълбичка и Hyundai - от 9-о на 5-о място, но най-впечатляващо е отстъплението в класацията на Toyota, която в 2009-а беше на второ място в иновационната топ-листа след VW. Но след серията рекламационни атаки в Щатите японците отстъпиха до 8-о място, което е и най-лошият резултат за компанията от началото на съставянето на рейтинга през 2004-а година.

 
Ключови думи:   daimler, general motors, hyundai, toyota, volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте