Сериен Disco Volante на салона в Женева

Общи 21 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3605 посещения | без коментари

Един от най-вълнуващите автомобили от миналогодишното издание на салона в Женева бе съвременната интерпретация на Alfa Romeo C52 Disco Volante от 1952 г., чийто оригинал е изработен навремето от компанията Carrozzeria Touring, преляла по-късно в Touring Superleggera.
Припомняме, че версията от миналата година, Disco Volante 2012 Concept, използва пространствената рама и механиката на Alfa Romeo 8C Competizione, но добавя повече карбон, покрит с ръчно ковани алуминиеви панели на каросерията.
Олекотената конструкция разчита на макс. мощност от 443 к.с.
А сега по същество – добрата новина е, че на тазгодишното издание на салона в Женева ще дебютира и серийната версия на Disco Volante. Къде? На щанда на Touring Superleggera естествено.
Как да се сдобием с такава? Ами процесът е тромав и сложен, защото първоначално трябва да си поръчаме една от 500-те бройки от донора Alfa Romeo 8C Competizione, който ще бъде произведен в лимитирана серия.
След като попълните 6-цифрения чек за този супермодел, трябва да подготвите още един, но този път адресиран към Touring Superleggera. Тук вече можем да гадаем колко нули ще има след сумата, тъй като голяма част от компонентите са ръчна изработка. А всички знаем колко се цени добрият стар начин за правене на нещата.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте