Сингапурски магнат купи голям дял от компанията McLaren

Общи 23 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 13445 посещения | без коментари

Сингапурският милиардер Питър Лим стана съсобственик на британския производител на супер автомобили и собственик на тима във Формула 1 McLaren Automotive. Reuters съобщава, като се позовава на информация от компанията, че бизнесменът, чието състояние според Forbes се оценява на 1,8 млрд. долара, е направил „значителен влог” в McLaren и влиза в съвета на директорите. Рон Денис, изпълнителен директор на McLaren Automotive и McLaren Group, коментира сделката така: „Питър Лим има висока репутация в деловите кръгове на Азия и ще бъде ценен член на съвета на директорите на компанията, работещ във висококонкурентен бизнес”.

Рон Денис напомни, че новият суперкар McLaren MP4-12C се ползва с особена популярноств Азиатско-Тихоокеанския регион, където за неговата покупка желаещите чакат 18 месеца. Не на последно място важна роля играят и успехите на отбора на McLaren във Формула 1, чието присъствие в Азия се разширява всяка година, в частност и в Сингапур, където Гран при се провежда от 2008 г.

 
Ключови думи:   forbes, Mclaren, reuters, Калейдоскоп
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте