Смяната на времето докарва катастрофи!

Общи 30 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2000 посещения | без коментари


На следващия ден след пролетната смяна на времето катастрофите нарастват с цели 8%. Това обяви представител на Auto Club Europe (ACE), базирайки се на изследване на статистиката и заключения на медици. Според ACE, повишената опасност по пътищата се запазва цялата следваща седмица и изчезва като фактор едва след цял месец!

Скокът на аварийността, след преместването стрелките на часовника напред с час, си има достатъчно обяснения. Преди всичко причините са физиологични - пролетното затопляне се отразява на хората със спад на силите /пролетна умора/, заради разширяващата се кръвоносна система и падането на налягането. Мнозина чувстват световъртеж, сънливост и често се прозяват.

Съвсем логично със загубата на час от съня, хората просто не успяват да си доспят и се настройват с новия ритъм доста дълго време. Не малък принос има и появата по пътищата на моторджиите и колоездачите, доста от които са позабравили през зимата ездовите си навици и заради това са повишена опасност на пътя.

 
Ключови думи:   ace, auto club, club europe
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте