Споделяме иновации с Shell GameChanger

Общи 28 май 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10350 посещения | без коментари

Българските компании и изследователи, работещи в областта на енергийните източници, имат шанса да се присъединят към световната платформа за споделяне на революционни идеи и иновации - Shell GameChanger. Тази възможност беше представена по време на конференцията „Революционни идеи за иновативни енергийни източници“, организирана от Shell България в партньорство с Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в София.
Инициативата е насочена към авторите на нетрадиционни и все още недоказани научни предложения, които смятат, че идеите им имат потенциал да променят драстично бъдещето на добива и оползотворяването на енергия. Те биха могли да представят своята идея в онлайн платформата на програмата - www.shell.com/gamechanger. В кратък срок експертите на Shell GameChanger ще се свържат с авторите с мнение за потенциала на тяхната идея за внедряване в практиката. В случай на позитивно първоначално становище, идеята ще премине през две последователни оценки от различни групи от експерти. Най-обещаващите идеи биха могли да получат известно финансиране за последващо разработване. В края на процеса, който може да отнеме две или три години, ще бъде взето решение дали и как конкретната идея може да бъде приложена в практиката.
По време на конференцията експертът на Shell GameChanger Майкъл Руджиър представи принципите на т. нар. отворени иновации и описа стъпките по оценка, разработване и внедряване в практиката на иновативни идеи. Той показа конкретни примери за нововъведения, реализирани от Shell, чрез идеи от платформата Shell GameChanger.
Програмата Shell GameChanger е създадена през 1996 г. и е една от инициативите на компанията за насърчаване на иновациите и партньорствата с трети страни. До момента повече от 100 идеи, представени пред Shell GameChanger, са внедрени в практиката на Shell.
„Shell е лидер в иновациите вече повече от 100 години и нововъведенията са част от ДНК-то на компанията.“ – каза г-жа Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България. „Радвам се, че програмата за насърчаване на иновациите Shell GameChanger се представя и пред българските компании и иноватори, така че техни идеи могат да получат шанс за евентуална реализация в практиката“.

 
Ключови думи:   shell
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте