Спортният Chevrolet SS ще се появи на бял свят през 2013 г.

Общи 04 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9665 посещения | без коментари

От Chevrolet все още не потвърждават появата на модела с наименование SS, но въпреки това в регистрациите на компанията фигурира такъв търговски знак от края на април. А това дава достатъчно основание да се смята, че моделът рано или късно наистина ще се появи на конвейера. Списание Car and Driver публикува някои подробности за новия седан, чието пълно име звучи като Chevrolet SuperSport. Автомобилът ще бъде построен на платформата Zeta, върху която в днешно време е направен моделът Camaro, и ще предлага изключителна каросерия тип седан. Под капака му се очаква 6,2-литров двигател V8 с мощност около 421 л.с. Освен това, в двигателната гама ще се появи една от най-новите разработки на GM - 3,6-литров V6 с мощност 324 к.с.
Очаква се конструкторите да създадат и спортна версия на седана. Автомобилът ще вземе участие в NASCAR през сезон 2013 г. През същата година ще стартира самото серийното производство на Chevrolet SS.

 
Ключови думи:   camaro, car and driver, chevrolet, chevrolet ss, nascar, supersport, zeta
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте