Спортното присъствие в гамата на Renault

Общи 19 октомври 2006 | Auto-Press.net A- A+ 2522 посещения | без коментари

Първото, което прави впечатление в новото Clio Renault Sport (RS), е неговия подобрен и още по- динамичен дизайн. За постигането на завършения вид на автомобила е допринесъл и уникалния подход на дизайнерите да използват решения от състезателните си коли във Формула 1. Подобен елемент е задния дифузьор, разработен по технология взета директно от болидите.

Clio Renault Sport е оборудван с атмосферен 16V двулитров двигател с максимална мощност 197 конски сили. Специфичната мощност от близо 100 конски сили на литър работен обем, прави модела лидер в своя сегмент. Максималният въртящ момент на мотора на новото Clio Renault Sport достига 215 Нм при 5 500/мин. Предавателната кутия на малката "бегачка е шестстепенна, изцяло нова.

При Renault Megane F1 Team R26 положението е малко по- сериозно. Двигателят е отново двулитров, шестнадесетклапанов, но предлага максимална мощност от 230 конски сили при 5 500/мин. Максималният въртящ момент на мотора е 310 Нм при 3 000/мин. С шестстепенната си механична предавателна кутия, автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди и да измине 1 километър от спряло положение за 26.6 секунди.

Видео на Clio Renault Sport и Megane F1 Team R26 можете да видите тук:Автопрес.ТВ

 
Ключови думи:   clio renault, f1 team, renault, renault megane, renault sport
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте